Grote veranderingen bij De Lijn vanaf 1 juli: "Dat wordt echt een sociaal probleem"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Wie het openbaar vervoer neemt, moet goed opletten. Vanaf zaterdag gaan er heel wat veranderingen in bij De Lijn.

"Het nummer van een lijn kan veranderen, of de route die gevolgd wordt kan veranderen", zei Ann Schoubs, directeur-generaal van De Lijn, op VRT 1.

"De haltes kunnen ook veranderen. Een halte kan voor een stukje verschuiven ten opzichte van de huidige locatie. Dat is afhankelijk van lijn tot lijn. Ook de frequentie van de bussen kan verhogen of verlagen."

Het afschaffen van haltes zorgt voor ongenoegen. "Het ergste is dat veel wijken in Brugge geen bus meer zullen hebben", zei Dirk Smet van de Verenigde supporters Openbaar vervoer.

"De bus rijdt rond de wijk, de mensen moeten 400 tot 500 meter te voet gaan om een halte te bereiken. Als je dan wat ouder bent - en die groep wordt almaar groter - dan is dat echt wel een sociaal probleem."

"Vanaf 1 januari komt er vervoer op maat. Maar we zitten nu nog een half jaar zonder vervoer op maat. Dat wordt een heel lastige periode om te overbruggen voor wie niet zo goed te been is. We denken dat De Lijn in totaal minder mensen goed bedient dan dat ze nu doen", zei Kees Smilde van Trein Tram Bus.