Politie ontevreden na flitsmarathon: "We zijn ontgoocheld"

door: STS
Snelheidscontrole met flitswagen
Afbeelding bron: Photonews

De resultaten van de jongste flitsmarathon die de Federale Wegpolitie en 125 lokale politiezones hielden, zijn binnen. Bij de politie wordt teleurgesteld gereageerd.

Van woensdag 7 oktober om 06.00 uur 's ochtends tot donderdag 8 oktober om 06.00 uur 's ochtends vond de dertiende editie van de flitsmarathon plaats. In totaal werden er 959.144 voertuigen gecontroleerd over het hele grondgebied. Er werden 35.443 pv's en onmiddellijke inningen uitgeschreven en 331 rijbewijzen werden ingetrokken.

"Met andere woorden: 3,70% van de gecontroleerde bestuurders reed te snel. Dit percentage is een stijging ten opzichte van de vorige flitsmarathon, in oktober 2019. Toen reed 2,55% van de 1.200.778 gecontroleerde bestuurders te snel."

Coronavirus

Een verklaring voor dit resultaat? "In deze crisisperiode ten gevolge van het coronavirus stellen we vast dat er minder auto's op onze wegen zijn. Die minder talrijke chauffeurs hebben evenwel de neiging om sneller te rijden. Het is duidelijk dat de strijd tegen overdreven snelheid nog niet gestreden is. We willen erop wijzen dat de verkeersregels te allen tijde en voor iedereen gelden en dat het coronavirus geen voorwendsel mag zijn om het gaspedaal te diep in te drukken."