Vliegtuig nemen is goedkoper dan treinkaartje kopen: “Enkel een lokmiddel en bedrog”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Opvallende vaststelling. Ryanair verkoopt opnieuw vliegtickets aan 9,99 euro, terwijl een treinkaartje in ons land snel meer dan 20 euro kost.

Het is eigenlijk een beetje belachelijk. Ryanair biedt zijn klanten tickets voor slechts 9,99 euro aan. Een treinticket binnen ons land kost vlug meer dan 20 euro. Onze lezers reageren op die vaststelling.

“Ze willen dat mensen de auto thuis laten”, reageert iemand. “Als ik met twee de trein naar de zee neem, kost het al snel 60 euro. Ik rijd bijlange zoveel benzine niet op, zelfs met parkeren is het de goedkoopste optie.”

“Ryanair haalt zijn inkomsten uit andere zaken. Als je een valies wil meenemen, moet je ferm bijbetalen. Ook als je iets wil drinken of eten op het vliegtuig, dat is enorm duur”, klinkt het ook. “Ik heb er één keer mee gevlogen: nooit meer! Daarenboven is het personeel er onderbetaald. De goedkope prijzen zijn bedrog en enkel maar een lokmiddel.”

“De luchtvervuilers worden gesteund en wie een oude auto heeft, mag in stad niet meer binnen of forse boetes. Prachtig beleid in ons land, de brandstofprijzen blijven stijgen, de tolwegen duur en het vliegtuig voor een spotprijs. Waar zit de logica?”, is te horen.

“Zelf meegemaakt, Hasselt-Charleroi met de trein dubbel zo duur als vlucht van Charleroi naar Alicante. En meestal ook vlugger”, reageert een ander.

“Al iemand nagedacht wie de rest van de kosten voor de vlucht, onderhoud van het toestel... betaalt? Ja, de belastingbetaler en hun lageloonpersoneel! Én al eens met Ryan Air gevlogen? Op een houten bank van een trein uit 1960 zat je comfortabeler en moest je geen lotjes kopen! En ik ben géén verdediger van onze spoorwegen, hoor, want die betalen wij ook. Gratis bestaat niet!”, besluit een lezer.