Advocaat van spijtoptant Veljkovic haalt stevig uit naar de KBVB. "Er was geen enkele bereidheid om de stal uit te mesten"

door: CDC
Kris Luyckx
Afbeelding bron: Photonews

Advocaat Kris Luyckx, die in de zaak rond Propere Handen optreed voor voetbalmakelaar en spijtoptand Dejan Veljkovic, haalt in Sport Voetbalmagazine stevig uit naar de Koninklijke Belgische Voetbalbond. De KBVB heeft volgends hem boter op het hoofd.

De zaak Propere Handen draait rond matchfixing en omkoping, maar ook rond witwaspraktijken en fraude. Advocaat Kris Luyckx stelt vast dat de KBVB snel handelde inzake matchfixing, maar voor de rest weinig actief lijkt. "Er was geen interesse, geen enkele bereidheid om de stal uit te mesten."

Zo keek de bond volgens Luyckx drie jaar lang het dossier van Veljkovic niet in. Luyckx neemt aan dat de bond zelf "fiscaal vriendelijke contracten" gebruikte en zo in nauwe schoentjes zit. De financiële malversaties in het Belgisch voetbal zijn dus erg groot.

Luyckx spreekt verder ook van concurrentievervalsing. Clubs met te weinig middelen kregen zo bijvoorbeeld onterecht hun licentie. "Als een fraude van een dergelijke envergure zou ontdekt zijn in pakweg de bouwsector, zouden die firma’s dichtgelegd worden. In de voetballerij gebeurt dat niet. De KBVB doet níks." reageert hij in Sport Voetbalmagazine.