Dejan Veljkovic schetst onthutsend beeld van Belgisch voetbal: zo ging het er aan toe

door: CDC
Dejan Veljkovic
Afbeelding bron: Photonews

Gisteren werd de langverwachte documentaire van Pano over spijtoptant Dejan Veljkovic uitgezonden. Die trekt heel wat figuren uit de Belgische voetbalwereld mee in de verhalen rond corruptie. 

Voormalig voetbalmakelaar Dejan Veljkovic noemt man en paard, gewapend met zijn aantekeningen. Peter Maes blijkt een grootverdiener die grote sommen geld op een onrechtmatige manier binnen harkte. Lokeren en Genk betaalden honderdduizenden euro in het zwart.

Ook George Leekens wordt afgebeeld als een graaier. Een andere naam die veel teruggekeerd is die van Herman Van Holsbeeck. Die zou zich laten rijkelijk laten betalen hebben bij transfers. Daarnaast zou Van Holsbeeck ook dure horloges gekregen hebben. Maar hij was zeker niet alleen volgens de spijtoptant.

Maar naast corruptie was er ook matchfixing. Zo zou de laatste titel van Anderlecht gekocht zijn geweest. In 2017 zou er vuil spel zijn gespeeld, met opnieuw Van Holsbeeck maar ook scheidsrechter Delferière. Voorlopig ontkennen de genoemde partijen alles.