Andere kapitein nodig bij Rode Duivels dan De Bruyne, Lukaku of Courtois?: "Hij is beter"

door: JDH
Kevin De Bruyne
Afbeelding bron: Photonews

De discussie over wie nu de beste kapitein is voor de Rode Duivels blijft maar doorgaan. Maar René Vandereycken ziet een veel logischere kapitein dan De Bruyne, Lukaku of Courtois. 

Na het WK in Qatar en het afscheid van Eden Hazard koos Domenico Tedesco voor Kevin De Bruyne als nieuwe kapitein van de Rode Duivels. Romelu Lukaku en Thibaut Courtois werden beide vice-aanvoeders. 

Door de afwezigheid van De Bruyne moest Tedesco plots kiezen wie tegen Oostenrijk kapitein werd. Hij koos voor Lukaku, Courtois zou dan tegen Estland kapitein mogen zijn. Maar zou niet in goed gevallen zijn bij Courtois. 

René Vandereycken ziet echter een beter kapitein: "Ik vind het nog altijd raar dat Vertonghen geen aanvoerder meer is. Hem de band afnemen vond ik een overbodige ingreep van Tedesco", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

"Ik zeg niet dat De Bruyne geen goeie kapitein is, maar ik vind Vertonghen een bétere kapitein. Hij gaat voorop in de strijd en durft er al eens harder invliegen als het nodig is, maar tegelijk straalt hij rust uit."

Tags