Ploegleider ontkent gerucht in alle talen na opgave van Cian Uijtdebroeks

door: BVDO
Cian Uijtdebroeks
Afbeelding bron: Photonews

Cian Uijtdebroeks heeft moeten opgeven in de Giro d’Italia. De witte trui kwam vandaag niet meer aan de start.

Cian Uijtdebroeks is ziek en kwam vandaag niet meer aan de start van de Giro. Dat was dinsdagavond eigenlijk al een beetje duidelijk.

“Gisteren na de etappe bleek dat hij niet helemaal fit was aan de finish. We zijn teruggekeerd naar het hotel, waar bleek dat de ziekte zich verder ontwikkelde in negatieve zin. Dezelfde avond hebben we besloten om hem uit koers te halen”, klinkt het bij ploegleider Marc Reef.

Gisteren gaf ook al Olav Kooij op, met hoge koorts klonk het toen. Daardoor deed meteen het gerucht de ronde dat het om een coronabesmetting gaat bij Kooij en Uijtdebroeks.

“We kunnen er de vinger nog niet op leggen wat het precies is, maar hij voelt zich niet fit. Hij maakte ook koorts. Voor ons voldoende om die beslissing te nemen. Maar een coronabesmetting? Nee, dat is het niet. Meer dan dit kan ik er ook niet over zeggen.”

Toch blijft de vrees dat het coronavirus net als vorig jaar, toen Remco Evenepoel moest opgeven, in het peloton zit. Al tien renners moesten door ziekte opgeven.