KMI ziet gevaar en geeft code geel voor heel België: "Wordt mogelijk nog oranje"

door: STS
Regen
Afbeelding bron: Pixabay

Het KMI geeft een waarschuwing in de vorm van code geel, en dit voor het hele Belgische grondgebied. Er is veel neerslag op komst.

Code geel gaat in de nacht van woensdag op donderdag in, om 02.00 uur, en blijft gelden tot donderdagavond om 23.00 uur. "Woensdagavond komt een actieve storing vanaf het zuidoosten over ons land te liggen en in de loop van de nacht palmt ze geleidelijk het hele land in", voorspelt het KMI.

Bovendien is er ook kans op onweer. "Donderdag sleept deze regenzone nog lang over ons land en wordt ze gevolgd door een eveneens actieve zone met buien met kans op onweer."

Het KMI verwacht grote neerslaghoeveelheden. "Tussen middernacht en donderdagavond kan er op veel plaatsen in ons land tussen 20 en 40 l/m² neerslag vallen, hetgeen een gele waarschuwing rechtvaardigt."

Code oranje?

"Hier en daar kunnen enkele zeer actieve cellen (van het niveau oranje) ontstaan, maar de situatie is complex en de exacte timing en locatie is momenteel nog niet te bepalen. Wij volgen het op en indien nodig wordt de waarschuwing voor bepaalde provincies nog opgeschaald tot oranje."

Volg Redactie24 nu op Instagram