Doelmannen nemen het op voor Simon Mignolet: "Voor mij nog altijd bij een kransje topkeepers in Europa.”

door: CDC

Mignolet wordt door vriend en vijand erkend als de beste doelman in de Jupiler Pro League. Maar de afgelopen periode ging hij een paar keren de mist in. Daar moeten we volgens Geert De Vlieger en Filip De Wilde niets achter zoeken.

Sinds Mignolet de transfer van Liverpool naar Club Brugge maakte, geldt hij als absoluut sluitstuk bij de landskampioen. Scoren tegen Brugge werd een zeldzaamheid en Club werd 2 keer op rij landskampioen. Mignolet werd op zijn beurt twee keer doelman van het jaar.

Maar nu komen er barstjes in die reputatie. De doelman maakte een reeks van fouten die Club al heel wat punten kostten. Toch zien De Vlieger en De Wilde in HLN geen echt probleem. Volgens hen valt het net op omdat Mignolet de lat zo hoog heeft gelegd. 

De mindere reeks is een gewone dip waar we niets achter moeten zoeken. Dat sommige mensen denken dat Mignolet op zijn retour is, lacht De Vlieger weg. Meer nog: "Je zit pas met een probleem als je met een gebrek aan kwaliteit zit. Maar Simon zit voor mij nog altijd bij een kransje topkeepers in Europa.”