Drie jaar later na Standard-Anderlecht: Is Vertonghen of Refaelov de nieuwe Kompany?

door: BVDO
Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

Bij al het hooliganisme van zondagavond gaat haast de essentie verloren. Het voetbal van Anderlecht is zwak en Felice Mazzu is kop van jut.

Felice Mazzu was de trainer die de Anderlechtaanhang zeker niet wou als opvolger van Vincent Kompany, maar uiteindelijk werd hij wel weggeplukt bij Union SG.

Hoe het nu verder moet is maar zeer de vraag. “Ik vrees dat het bestuur te hard onder druk zal komen te staan, mede door het gedrag van de supporters. Want dit deden ze bewust”, zegt Marc Degryse in Het Laatste Nieuws.

“Ze beslisten mee de match, omdat ze het niet meer konden aanzien. Niet vergeten: nog geen twee weken terug veroorzaakten hun supporters ook al rellen in West Ham. Dat is niet goed te praten, maar je kan er niet omheen: als het bestuur nu niet ingrijpt, riskeren ze zondag misschien nog meer problemen tegen Eupen. Dus ik vrees voor Mazzu.”

Cercle Brugge en KV Mechelen

Want blijkbaar werkt een nieuwe trainer binnenhalen wel in de Jupiler Pro League dit seizoen. Muslic bij Cercle en Defour bij KV Mechelen zorgden meteen voor een ommekeer in de slechte situatie van beide clubs.

“De wetten van het voetbal zijn nu eenmaal zo dat je vroeg of laat niet anders kan dan ingrijpen en voor Anderlecht is dat moment gekomen - da's wel duidelijk. Het doet me denken aan wat Coucke in 2019 deed, ook na een nederlaag tegen Standard. Hij haalde toen Kompany binnen en zo kon hij de supporters bedaren”, ziet Degryse nog.

Maar Wouter Vandenhaute zou net als Marc Coucke drie jaar geleden vooral zijn eigen positie weer eventjes veilig kunnen stellen met het binnenhalen van een nieuwe coach. Alleen staat er nu geen Kompany klaar, ofwel moet je Refaelov of Vertonghen trainer maken...

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24