Mbaye Leye geeft meer uitleg bij situatie van Lestienne bij Standard

door: BVDO
Mbaye Leye Standard
Afbeelding bron: Photonews

Maxime Lestienne stond bij Standard nog niet op het veld dit seizoen. Hij werd doorverwezen naar de B-kern.

Op zijn wekelijkse persbabbel naar aanleiding van de match van vrijdag tegen KV Oostende gaf trainer Mbaye Leye meer uitleg over de situatie van Maxime Lestienne. Lestienne, nog onder contract tot midden 2022 bij Standard, werd doorverwezen naar de B-kern. De kans dat hij daar nog weggeraakt lijkt onbestaande.

"Zoals we eerder gedaan hebben met William Balikwisha, Felipe Avenatti, Obbi Oulare en Aleksandar Boljevic, hebben we beslist om Maxime terug te zetten naar de beloften. En daar hebben we gegronde redenen voor. In elk bedrijf is er een hiërarchie. Als die niet gerespecteerd wordt, moet le patron ingrijpen. Dat heb ik, in samenspraak met het bestuur, gedaan. Hij weet waarom", zei Leye.

Leye denkt er niet aan om Lestienne nog terug in de A-kern op te nemen. "Of dit definitief is? Ja, toch wel! Als speler heb je rechten, maar er zijn ook taken te vervullen en regels die gerespecteerd moeten worden. Maxime is een charmante jongen en dat hij over enorme kwaliteiten beschikt, staat buiten kijf... maar het houdt hier op. Ik heb nood aan spelers die passie en honger hebben. De situatie van Maxime is duidelijk, hij moet nu goed nadenken over zijn toekomst", besluit Leye.