Peter Vandenbempt heeft zijn vermoedens rond de échte reden van het vertrek van Clement

door: CDC
Peter Vandenbempt
Afbeelding bron: Photonews

De snelle transfer van Philippe Clement naar Monaco is erg opmerkelijk. Sporza-journalist Peter Vandenbempt denkt te weten hoe dit komt.

Clement heeft bij Club Brugge namelijk een fantastisch traject afgelegd. Hij dwong drie keer Champions Leaguevoetbal af, won er twee titels en de Supercup. Elk bestuur en elke andere coach zouden tekenen voor zo'n verhaal. Toch kozen beide partijen relatief snel voor verandering.

Peter Vandenbempt meent de oorzaak hierachter te kennen. Niet alleen was er het mooie aanbod van Monaco, een topclub uit de League 1. De band tussen Club en haar coach was ondertussen ook al wat bekoeld, net zoals die tussen de fans en de coach. 

Volgens de Sporza-analist waren er wrijvingen en twijfels. Die kwamen voort uit enkele lastige matchen en vooral uit de 0-5 tegen Leipzig. "Dat heeft erin gehakt en heeft de rest wat ondergesneeuwd." Indien Club had gefaald tegen Genk bij de dubbele confrontatie, volgens Vandenbempt, "dan hadden ze misschien op een onprettige manier afscheid moeten nemen van Clement."