Politie heeft slecht nieuws met direct gevolg voor supporters van Standard

door: BVDO
Standard veldbestormers
Afbeelding bron: Photonews

Vrijdagavond werd de match tussen KV Mechelen en Standard tien minuten stilgelegd door veldbestormers.

Net na de rust kwamen de spelers van Standard terug het veld op toen enkele supporters op het veld verhaal kwamen halen bij de spelers. De scheidsrechter besliste om de wedstrijd voor tien minuten te staken. Van de politie was op dat moment geen glimp te bespeuren.

"Enkele incidenten vanuit het bezoekersvak ontsierden de voetbalavond. De politie stelt hiervoor proces-verbaal op en begin volgende week wordt er reeds een directe beveiligingsmaatregel opgelegd aan de overtreders", meldt de lokale politie in een persbericht.

Via camerabeelden zal men proberen de daders op te sporen. In de eerste helft lag de wedstrijd ook al even stil toen de Standardsupporters tientallen tennisballen op het veld gooiden.

"Het trieste hoogtepunt van de avond was de veldbetreding van enkele Standard-supporters, bij aanvang van de tweede helft, die verhaal gingen halen bij de bezoekende spelers. De heethoofden werden door stewards van het terrein weggeleid en ook voor hen wordt een proces-verbaal opgesteld."

De overtreders mogen zich verwachten aan een stadionverbod en geldboetes. De effectieve sanctie is niet voor meteen, maar vanaf volgende week kunnen ze geen wedstrijden meer bijwonen, zo meldt de politie nog.