RAFC haalt uit naar eigen supporters nadat steward ernstig gewond in ziekenhuis belandt

door: BVDO
Royal Antwerp FC
Afbeelding bron: Photonews

De gebeurtenissen van donderdagavond zijn voor Royal Antwerp FC een smet op het blazoen van de club.

De incidenten bezorgen de club niet alleen onherroepelijke imagoschade, maar zullen ook zware financiële consequenties. “5 stewards raakten gewond waarvan 1 ernstig. Deze persoon verblijft nog steeds in het ziekenhuis. Dat uitgerekend de mensen die ervoor zorgen dat wedstrijden überhaupt kunnen plaatsvinden zo worden behandeld, tart alle verbeelding”, is de club fors op de eigen website.

“Onder leiding van de voorzitter zijn enorme inspanningen geleverd om onze club terug te brengen op het hoogste niveau en in een recordtempo aan te knopen met sportieve successen”, gaat Antwerp verder. “Iedereen moet voor RAFC kunnen supporteren en zich bovenal veilig voelen in het stadion. Het moet een feest zijn waar grootouder met kleinkind heen kan, waar je als gezin op een veilige manier kan genieten en iemand voor de eerste maal kennis laat maken met onze Rood-Witte kleuren.”

Antwerp neemt ook afstand van die ‘supporters’. “Helaas heeft niet iedereen dit begrepen. Voor mensen die pretenderen supporter te zijn van RAFC, maar de club en zijn medewerkers bewust schade toebrengen, is er geen plaats op de Bosuil. Het doet ons deugd om te merken dat het merendeel van de supporters dit doelloos en schadelijk gedrag openlijk afkeurt.”