Thibaut Courtois al vergeten bij de Rode Duivels? "Casteels kan de held van het toernooi worden"

door: JDH
Thibaut Courtois
Afbeelding bron: Photonews

Voor het EK was er bijzonder veel te doen over de afwezigheid van Thibaut Courtois bij de Rode Duivels. Koen Casteels doet de doelman van Real Madrid echter vergeten. 

Door een dispuut over de aanvoedersband verliet Thibaut Courtois in juni vorig jaar de kern van de Rode Duivels. Hij raakte daarna zwaar geblesseerd en was naar eigen zeggen niet fit voor het EK voetbal. Courtois speelde wel de finale van de Champions League. 

Het is dus maar de vraag of Courtois nog in doel zal staan bij de Duivels zolang Domenico Tedesco bondscoach is. Koen Casteels krijgt door de afwezigheid van Courtois zijn kans en doet het voortreffelijk. 

"Er zijn nooit twijfels geweest of hij een goeie doelman is", zegt keeperstrainer Guy Martens bij Sporza. "Hij had gewoon pech dat hij een van de beste doelmannen ter wereld voor zich moest dulden."

"Casteels kan de held van het toernooi worden. Hij keepte nu een goede wedstrijd, maar het is natuurlijk afwachten wat de volgende wedstrijden brengen. Bovendien is hij ook afhankelijk van wat er voor hem gebeurt."