Twee doldwaze minuten bezorgen Club Brugge derde landstitel op rij

door: MAB
Club kampioen
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge heeft zonet een derde landstitel op rij gewonnen na een 1-3 overwinning op het veld van Antwerp. De West-Vlamingen scoorden twee keer op amper twee minuten tijd, beide keer vanop een hoekschop. 

Het begon nochtans goed voor 'The Great Old', dat na 19 minuten spelen op voorsprong kwam via Frey. De Antwerpenaren toonden zich het eerste uur de beste ploeg, maar Blauw-Zwart kwam opnieuw langszij in de 49ste minuut na een penaltydoelpunt van Hans Vanaken. Daarna volgden twee doldwaze minuten.

Club Brugge kreeg in minuut 64 een hoekschop die perfect werd doorgekopt door Jack Hendry, Blauw-Zwart op 1-2 op voorsprong. Twee minuten laten kregen de West-Vlamingen opnieuw een corner. Adamyan kwam perfect ingelopen aan de tweede paal en tikte de bal voorbij doelman Butez. 1-3 voor Club en boeken toe voor Antwerp. 

Antwerp verweerde zich nog kranig na die dubbele mokerslag, maar het mocht niet meer baten. Club Brugge haalt zijn derde landstitel op rij binnen, de 18de uit de clubgeschiedenis en de vijfde op amper zeven jaar tijd.