Wout van Aert lost meer details over het slot van het EK op de weg

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Net niet weer voor Wout van Aert. Onze landgenoot moest genoegen nemen met alweer een zilveren plak.

Het begint stilaan een gewoonte te worden. Wout van Aert die het net niet kan afmaken op een kampioenschap. Ook op het EK wielrennen in Drenthe was het weer zo.

“We dachten dat we Laporte wel nog konden pakken met een kleine ontploffing van ons”, zei Van Aert aan Sporza. “Ik had met De Lie afgesproken dat we mijn kaart zouden trekken. Ik denk dat hij wel voelde dat ik de betere van de twee was. Dat was een goede beslissing.”

En De Lie hield meer dan woord. Hij loodste Van Aert perfect naar de laatste honderd meter. “Alleen ging Arnaud zo hard in de achtervolging – wat wel nodig was om het gat te dichten – dat ik niet uit Laporte zijn wiel kon komen. We hebben onderschat hoe veel Laporte over had.”

Voor Van Aert was het zijn twaalfde op grote kampioenschappen. “Tuurlijk speelt dat in mijn hoofd. Ik probeer elke koers te winnen. Zo reed ik ook vandaag. Ik ben er niet mee bezig tijdens de koers. Het is wel een vaststelling die ik niet kan ontkennen. Dat levert een dubbel gevoel op. Enerzijds is het mooi dat ik er telkens bij ben, maar dit jaar is er een van net niet.”