Wout van Aert trekt conclusies voor wegrit na derde plaats op EK tijdrijden

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert werd woensdag derde op het EK tijdrijden. Hij maakt een inschatting voor de wegrit van zondag.

Wout van Aert werd derde op het EK tijdrijden, een plek waar hij mee kon leven. “Ik denk dat er niet meer inzat”, was zijn analyse bij Sporza. “Ik was snel gestart en dat was ook nodig op dit parcours. De laatste 11 kilometer waren rechtdoor. Daar zou de beslissing vallen, maar ik viel er stil. Dit parcours liegt niet.”

Ziekte en de emotionele gebeurtenissen rond ploegmaat Nathan Van Hooydonck maakten het allemaal niet gemakkelijk voor onze landgenoot. “Misschien heeft dat meegespeeld, maar het is altijd lullig om excuses aan te halen. Ik wist hoe hard ik moest rijden. Bij het eerste tussenpunt lag alles kort bij elkaar. Ik was goed gestart, maar ik kon het niet volhouden. Jammer. Op het laatste stuk beslisten de benen.”

Zondag volgt het EK op de weg. Wat kan Van Aert daar betekenen? “Ik ben blij dat ik me weer gezond voel. Het laatste deel van een tijdrit is normaal mijn sterke punt, vandaag net niet. Dat zegt misschien iets, maar er zijn nog een aantal dagen. Als ik de benen van de Tour of Britain weer vind... De motivatie is er zeker nog. We hebben ook een sterke ploeg. Redenen genoeg om er in te geloven.”