VTM

Het liep bijna helemaal mis voor Marc Coucke in 'The Masked Singer': "Had een fractie van een seconde"

door: LHX
Marc Coucke als Kolonel Mops
Afbeelding bron: VTM

Vrijdagavond, in de tweede aflevering van 'The Masked Singer', werd Kolonel Mopshond ontmaskerd. Het was Marc Coucke die zich erin verschool.

Marc Coucke is er meesterlijk in geslaagd om zijn deelname aan 'The Masked Singer' geheim te houden, zowel in zijn familie als in zijn bedrijf. Enkel zijn jongste dochter en zijn vrouw wisten ervan.

Toch werd hij op een bepaald moment bijna verraden. Het gebeurde in zijn appartement aan zee, toen hij alleen thuis was en een douche nam. "Het was de dag nadat ik zangles gehad had. Ik was die laatste noot nog aan het oefenen", vertelt hij in 'Behind the Mask'. 

"Ik kom uit de douche en mijn oudste dochter, die het niet weet, was ondertussen thuisgekomen. Ze lag op de grond van het lachen. Ze had er een stukje van opgenomen. En ik zag aan haar bewegingen dat ze dat wel zou durven door te sturen, in de vriendinnengroepjes."

Hij moest toen ontzettend snel denken, maar kwam toch met een meesterlijke smoes. "Ik was er totaal niet op voorbereid. Ik had een fractie van een seconde om te zeggen: 'Chloé, nee, stuur het niet door. Ik ben aan het oefenen, want ik zou volgend jaar willen meedoen aan "The Voice Senior"."

"Ze heeft het niet doorgestuurd, ze heeft dat geloofd. Maar dat moment was héél close", klinkt het opgelucht.

Download nu de gratis app van Redactie24