VTM

Koppel Sieg De Doncker en Maureen Vanherberghen samen in 'De Verraders': "Het is ieder voor zich"

door: COS
Maureen Vanherberghen en Sieg De Doncker voor 'De Verraders'
Afbeelding bron: VTM

Op 7 februari start bij VTM het gloednieuwe programma 'De Verraders'. Daarin wagen 18 bekende Vlamingen zich aan een psychologisch spel.

In 'De Verraders' verblijven 18 bekende Vlamingen 8 dagen lang in een kasteel. Drie van hen worden aangeduid als 'verraders'. De kijker weet wie dat zijn, maar de andere kandidaten niet. Zij worden de 'bondgenoten'.  Overdag proberen bondgenoten en verraders een zo groot mogelijke zilverschat te verzamelen.

Elke nacht 'vermoorden' de verraders een kandidaat die het spel moet verlaten. De bondgenoten moeten wraak nemen, door iemand te verbannen aan de ronde tafel. Kunnen de bondgenoten de verraders verslaan? Het kamp dat aan het einde in de meerderheid is, wint De Verraders.

Opvallend is dat er ook een koppel deelneemt: radio-dj Maureen Vanherberghen en Sieg De Doncker. "Ik denk dat het in ons nadeel is dat Sieg en ik als koppel meedoen. Mensen zien het als een bedreiging dat wij een team kunnen zijn. Maar we hebben wel echt tegen elkaar gezegd: dat is hier 'De Verraders', het is ieder voor zich", zegt Maureen.

"Ik moet nu eigenlijk ook Maureen níet vertrouwen. Dat wordt heel lastig", zegt Sieg. "Wij spelen op een ander niveau, want de andere mensen ken ik niet en vertrouw ik dus sowieso niet. Maar als puntje bij paaltje komt en ik moet liegen, dan ga ik gewoon liegen tegen Maureen."

Download nu de gratis app van Redactie24 en mis niets over het laatste showbizznieuws