VTM

An Lemmens uit felle kritiek: "Daardoor gaat er veel talent verloren"

door: LHX
An Lemmens
Afbeelding bron: Photonews

Presentatrice An Lemmens (40) heeft er al een lange carrière in de media op zitten. Na de laatste jaren veel in bestaande formats te hebben gepresenteerd, zou ze wel eens graag helemaal haar eigen ding doen.

"De programma's die ik nu doe, doe ik dolgraag, maar ik zit in mijn comfortzone", vertelt An Lemmens op Joe. Ze vindt dat het, nu ze veel ervaring heeft, tijd is om eens haar eigen ding te doen - bijvoorbeeld met een human interest-programma.  "Nu ben ik rijp genoeg. Nu durf ik mensen aanspreken. Nu durf ik mezelf te zijn."

Ze vindt haar leeftijd en ervaring een heel grote meerwaarde. "Het is jammer dat in de media het hoogtepunt van vrouwen wordt gezien tussen je twintig en je dertig. Dan zijn je looks misschien het beste, maar je maturiteit en métier, dat komt daarna pas", zegt ze.

Haar kritiek op de mediawereld is niet mals. "Je zit nog in je oefenfase op het moment dat ze je ten volle willen uitspelen", beweert ze. "Ik denk dat heel veel jonge meisjes daar opgebrand door geraken of het niet meer zien zitten, of dat er daardoor talent verloren geraakt."