VTM

Roland (66) wint 'The Voice Senior', drie jaar na overwinnen kanker: “Zij zijn reden dat ik er ben”

door: COS
Afbeelding bron: VTM

André Hazes was er al zo van overtuigd dat zijn kandidaat Roland zou winnen dat hij zich al in overwinningspositie op zijn stoel had gezet. En hij had gelijk.

De digitale publieksjury viel voor de charmes en prachtige stem van Roland. “Ik wist het even niet meer toen ik mijn naam hoorde”, blikt Roland terug in HLN. “Het was echt een ongelooflijk moment, totale euforie. Dat ik zo'n moment kon delen met mijn kinderen maakt het helemaal fantastisch.”

Roland zag deelnemen aan ‘The Voice Senior’ als zijn “kans om opnieuws met twee voeten in het leven te stappen” na kanker te hebben overwonnen. Hij is nu 10.000 euro en een eerste single rijker. Die kwam gisteren al uit: ‘To Make My Life Beautiful’, een cover va Alex Harveys nummers uit 1972.

Kankervrij

Roland heeft vijf kinderen uit verschillende relaties. Vooral zijn jongste kinderen, 15-jarige tweeling Pepijn en Felix, sleurden hem drie jaar geleden door zijn strijd tegen kanker.

“Zij zijn de reden dat ik er nog ben”, geeft hij toe. “Van de andere kinderen heb ik natuurlijk ook steun gehad. Maar Felix en Pepijn wonen nog bij mij, en daarvoor moet je je toch extra sterk houden.”

Nog steeds gaat Roland met een bang hart naar zijn controles. “Maar ik ben pas nog bij de dokter geweest. En ‘genezen’ is een groot woord, maar ik heb te horen gekregen dat ik kankervrij ben. Een hele opluchting”, aldus Roland.