VTM

Songfestivalfans zijn het zeker: dit is ‘Raaf’ in ‘The Masked Singer’

door: ASX
The Masked Singer Raaf
Afbeelding bron: VTM

Het derde seizoen van het immens populaire programma ‘The Masked Singer’ is afgelopen vrijdag uit de startblokken geschoten. Dit jaar zien we maar liefst veertien (!) figuren hun kans wagen. De eerste zeven kandidaten zagen we al aan het werk en dus is Vlaanderen massaal aan het gokken geslagen.

Tijdens de eerste aflevering moest Skiwi de duimen leggen voor een ijzersterke zanger / zangeres die verscholen zit in het pak van de raaf. Die is nu al gebombardeerd tot favoriet voor de eindwinst. Trouwe fans van het Eurovisiesongfestival menen te weten wie in de huid van dit personage kruipt.

Zo lezen we op de website van songfestival.be dat de raaf niemand minder dan Loïc Nottet is, die ons land in 2015 vertegenwoordigde op het Songfestival. Enkele van de tips zouden verwijzen naar de grootste hits van de Waalse zanger: Million Eyes en Rhythm Inside.

Ook Herman Verbruggen, die als Skiwi het programma al moest verlaten, lichtte al een tipje van de sluier over wie ‘raaf’ zou kunnen zijn. Aan HLN Showbits had Herman het over iemand met “internationale kwaliteiten”. Opnieuw een hint die in de richting van Löic Nottet wijst.

Ook in de twee vorige seizoenen van ‘The Masked Singer’ waagden ex-Songfestivaldeelnemers hun kans. Zo zagen we in het tweede seizoen tweevoudig winnaar Johnny Logan als ‘Edelhert’. Het eerste seizoen werd zelfs gewonnen door een gewezen Songfestivalkandidate. Sandra Kim eindigde toen als ‘Koningin’ op het hoogste schavotje.

Dat er in het derde seizoen van de populaire wedstrijd opnieuw een zanger of zangeres zit met een Songfestivalverleden lijkt ons dus zeer aannemelijk. Of Loïc Nottet effectief in het ravenpak zit weten we in het beste geval volgende week, al lijkt het liedje van deze vogel volgens ons nog lang niet uitgezongen te zijn.