Herman Verbruggen diep teleurgesteld door de VRT: "Echt een ramp"

door: LHX
Afbeelding bron: Photonews

In 2011 werd 'F.C. De Kampioenen' stopgezet, maar nog steeds is de reeks razend populair. Maar wat is er eigenlijk gebeurd met de decors?

Na het stopzetten van 'F.C. De Kampioenen' wilde Herman Verbruggen (alias Mark Vertongen) het decor van de studio van Radio Hallo heel graag redden. Dat liep echter niet zoals gepland.

Aanvankelijk beloofde de producer hem dat hij het decor zou krijgen, maar een maand later kreeg hij slecht nieuws. "Ze zeiden: 'Ja, Herman, ik wist het ook niet. Maar ze hebben gewoon alles op containers gegooid.'", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. "Dat is echt een ramp", vindt hij.

De VRT had besloten dat het goedkoper was om de decors af te voeren dan om ze in een magazijn te zetten. Ze vergaten daarbij wel dat het ook een optie was om ze te verkopen. Het zou heel wat geld opgebracht kunnen hebben.

"Dat was eigenlijk behoorlijk dom", aldus Herman. "Maar het is niet omdat je een openbare omroep bent en VRT heet, dat je per definitie ook uitmunt in intelligentie", lacht hij.