VTM

Timmy Simons helemaal in paniek tijdens 'The Masked Singer': "Kantje boordje"

door: LHX
Timmy Simons
Afbeelding bron: VTM

Na Skiwi en Kolonel Mops is Groot Licht het derde figuur dat ontmaskerd is in 'The Masked Singer'. Niemand minder dan ex-Rode Duivel Timmy Simons bleek erin te zitten.

In 'Behind the mask' vertelt Timmy Simons uitgebreid hoe hij zijn avontuur bij 'The Masked Singer' beleefd heeft. Hij bekent dat hij een beetje claustrofobie heeft, waardoor hij het liefst een iets minder strak zittend pak had gehad.

Uiteindelijk lukt het hem toch aardig om zijn nummers te zingen, al had hij één vreselijk moeilijk moment. Het gebeurde toen hij voor het eerst op het podium repeteerde met zijn pak aan.

Op dat moment besefte hij dat hij alle controle verloor. "Dan sta je eigenlijk machteloos, want je bent afhankelijk van de mensen rondom je en dat is wel lastig", vertelt hij.

Toen hij begon te zingen, maakte hij bovendien een valse start, waardoor hij opnieuw moest beginnen. "Dan sta je daar te wachten en denk je: o nee. Dan duurt zelfs een minuut zo lang", klinkt het.

Op dat moment werd het hem allemaal te veel. "Het was kantje boordje, door wat paniek of claustrofobie, hoe je het ook wilt noemen."

"Als je aan sport doet en de limieten opzoekt, kan dat ook wel eens", weet hij. "Maar dit is zonder iets te doen. Gewoon staan wachten en dan voelen dat je hart uit je keel klopt. Dat is niet normaal. Ik dacht: als dat nog lang duurt, dan haal ik het niet. Toen besefte ik pas waar ik aan begonnen was."

Download nu de gratis app van Redactie24