VTM

Vreselijk voor Francesco Planckaert: "Toen wist ik dat het niet meer in orde kwam"

door: LHX
Francesco Planckaert
Afbeelding bron: VTM

Vol goede moed begon Francesco Planckaert zijn avontuur in 'Special Forces: Wie durft wint'. Na amper één dag moest hij echter al opgeven.

Het was een enorme teleurstelling voor Francesco Planckaert. Hij was er zeker van dat hij het fysieke aspect van 'Special Forces' zou aankunnen, maar dat was buiten zijn linkerschouder gerekend.

Acht maanden geleden kreeg hij door een kussengevecht een blessure aan zijn rechterschouder. Hij vermoedt dat hij wilde overcompenseren, met fatale gevolgen tijdens het pompen. "Toen ik die eerste pijnscheut voelde, wist ik dat het niet meer in orde kwam", zegt hij in Het Laatste Nieuws.
 
Toen hij achteraf een medische check-up liet uitvoeren, bleek dat het programma verlaten helemaal de juiste keuze was geweest. Hij bleek een acute slijmbeurs- en peesontsteking te hebben, iets wat een heel zware blessure had kunnen worden als hij in Marokko was gebleven.

Hij heeft er trouwens nog steeds last van. Zo kan hij zijn arm momenteel niet volledig optillen. "Of ik nog kan werken in het familiekasteel in Frankrijk? Dat gaat, als ik voorzichtig ben", klinkt het.