VTM

Wow! Dit is een wel héél slimme manier om de Masked Singers te ontmaskeren: 'Al vier juist geraden'

door: LHX
The Masked Singer
Afbeelding bron: VTM

Zowat heel Vlaanderen is momenteel aan het speuren naar de identiteit van Champignon, Leeuw, Raaf en de andere zangers in 'The Masked Singer'. Ook Lieven Scheire is er druk mee bezig.

Elk jaar probeert Lieven Scheire te achterhalen wie er in de pakken van 'The Masked Singer' zit. Dit jaar doet hij dat op een ontzettend innovatieve manier: een tijdje geleden kwam hij op het idee om artificiële intelligentie te gebruiken om het gezang van de kandidaten te matchen met stemmen van BV's.

Samen met Radix, een bedrijf dat werkt met artificiële intelligentie, ging hij ermee aan de slag. Het resultaat is de ONTMASKATRON. Die vergelijkt geluidsfragmenten waarin verdachten spreken met de zangprestaties van de figuren.

Het blijkt te werken: zonder moeite duidde de ONTMASKATRON Herman Verbruggen, Marc Coucke, Timmy Simons en Anouk Matton aan als Skiwi, Kolonel Mops, Groot Licht en Vlinder.

Dat betekent echter niet dat het programma altijd juist is. Om de match te kunnen maken, moeten de BV's wel in het lijstje van verdachten staan. Voor Soaperstar werkte de formule helaas niet: de ONTMASKATRON dacht dat zij Jamie-Lee Six was.

Lieven wil alvast weggeven wie de hoofdverdachten zijn van Tovenaar en Champignon. Dat zijn respectievelijk Aaron Blommaert en Chris Van Espen. Wie weet...