Alles op straat: dit is de schokkende reden voor vertrek van Cian Uijtdebroeks bij BORA-hansgrohe

door: JDH
Cian Uijtdebroeks
Afbeelding bron: Photonews

Cian Uijtdebroeks is een transfersoap terechtgekomen. De reden voor het verbreken van zijn contract was nog niet bekend, maar dat lijkt nu wel het geval te zijn. 

Op 1 december zou Cian Uijtdebroeks zijn contract bij BORA-hansgrohe om dringende redenen ontbonden hebben. BORA-hansgrohe gaat echter niet akkoord met zijn transfer naar Jumbo-Visma en zwaait met een contract tot eind 2024. 

Maar naar die dringende reden was het tot nu toe nog gissen. Volgens de Nederlandse journalist Thijs Zonneveld werd Uijtdebroeks gepest. "Door teamgenoten en ploegleiders zou hij worden behandeld als een soort nerdje. Dat was dan vooral omdat hij te fanatiek bezig was met andere dingen", klinkt het bij In het Wiel. 

"Uijtdebroeks was veel bezig met zijn voeding aan het afwegen, vond de tijdritfiets niet aerodynamisch genoeg, vond de kleding niet goed genoeg en kocht bijvoorbeeld zijn eigen sokken. Dat zou je als ploegleiding natuurlijk eigenlijk moeten toejuichen, maar voor BORA was hij te fanatiek."

Volgens Zonneveld zou er zelfs een anti-Cian WhatsApp-groep zijn. "Zonder Uijtdebroeks erin, zodat ze over hem konden roddelen. Superkinderachtig. Ik heb er een aantal mensen over gesproken en ik denk dat er een reële kans is dat hij dit gaat kunnen bewijzen", stelt Zonneveld nog. 

Ploegleider Bernhard Eisel ontkent echter in alle talen. "Ik kan dat het 100% zekerheid ontkennen. Het was zeker niet het geval", zei Eisel bij GCN. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.