Belg die moet opgeven in de Tour na val haalt uit: "Door jou moet ik de Tour verlaten!"

door: JDH
steff cras
Afbeelding bron: Photonews

Stef Crass heeft de Tour moeten verlaten na een val in de achtste rit. Een toeschouwer veroorzaakte de val en Cras wijst hem dan ook met de vinger. 

Steff Cras (27) was aan een goede Tour bezig en stond aan het begin van de achtste rit nog 13de in het klassement. De Belg had een achterstand van iets meer dan 6 minuten op Jonas Vingegaard, maar in de achtste rit liep het dus mis. 

Op zo'n 6 kilometer van de streep kwam Cras ten val, ook Simon Yates en Mikel Landa lagen erbij. De Tour van Cras eindigde in de ziekenwagen en op zijn sociale media haalde de Belg dan ook uit naar de toeschouwer die hem ten val bracht. 

"Als je als toeschouwer een meter vooruit stapt en niet wil opzij gaan als het peloton afkomt, dan blijf je beter thuis. Je hebt geen respect voor de renners. Ik hoop dat je je heel erg schuldig voelt! Door jou moet ik de Tour verlaten", schreef hij. 

Zijn ploeg TotalEnergies liet intussen weten dat Cras geen breuken heeft opgelopen, maar hij wel naar het verschillende kneuzingen aan zijn elleboog en heup heeft opgelopen. 

Tags