Belgisch coureur is kandidaat bij verkiezingen: “Dat vinden renners allemaal”

door: BVDO
Lotto Dstny
Afbeelding bron: Photonews

Volgende week trekken we allemaal naar het stemhokje. Ook voor Florian Vermeersch van Lotto Dstny wordt het een spannende dag.

Florian Vermeersch werd in 2018 gemeenteraadslid en is ook nu verkiesbaar bij de Open VLD voor Lochristi-Wachtebeke.

“Een leuke en leerrijke periode, maar toen ze onlangs vroegen of ik het weer wou doen, heb ik getwijfeld”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. “Ik ben aan het revalideren van een dijbeenbreuk en wil graag veel koersen in het najaar, net in de periode van die verkiezingen…”

Toen de partij duidelijk maakte dat ze geen druk op Vermeersch legden, hapte hij alsnog toe. Hij wil ook de voeling met de politiek niet verliezen, want na zijn carrière wil hij echt verder doen en door te stoppen zou hij ondertussen veel dossierkennis verliezen.

Volgens Vermeersch zijn renners met één grote thematiek bezig. Hij is dan ook overtuigd voor welke partij de meesten stemmen.

“Wielrenners vinden bijna allemaal dat ze te veel belastingen betalen, dus het zal eerder naar de rechtse kant neigen. Ik weet niet of Open Vld het heel goed zou doen. Ik gok dat N-VA de meeste stemmen zou halen, maar sowieso zou het peloton wel een goeie afspiegeling zijn van de maatschappij qua politieke keuze.”