Belgisch wielericoon heeft raad voor Wout van Aert: “Hij zit bij de verkeerde ploeg”

door: AVL
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

In het kader van de voorjaarsklassiekers besloot Wout van Aert deze winter een groot deel van zijn veldritseizoen op te offeren.

Wout van Aert kan nu al terugblikken op een indrukwekkende carrière maar in de grote wielermonumenten blijven de zeges voorlopig uit. Enkel in Milaan San-Remo (2020) ging hij al met de hoofdprijs aan de haal. Vorig jaar delfde hij in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix nog het onderspit tegen respectievelijk Tadej Pogacar en Mathieu van der Poel.

Wielericoon Rik Van Looy, die recent zijn negentigste verjaardag vierde, denkt te weten hoe het komt dat het maar niet wil lukken voor Van Aert in de grote klassiekers. Van Looy vindt namelijk dat hij niet bij de juiste ploeg zit om mee te doen in de klassiekers. Een mening die hij naar eigen zeggen ook deelt met Tom Boonen.

"We zijn samen gaan eten voor Sporza en bleken het over veel zaken eens", zo vertelt Van Looy in een interview met Michel Wuyts. "Over het jammere feit dat Wout van Aert bij de verkeerde ploeg zit, bij voorbeeld. En dat hij beter van team zou veranderen. Ik had dat vijf jaar geleden in een interview met ‘Gazet van Antwerpen’ ook al eens laten vallen. Maar toen lachten ze daarmee. ‘Die oude bok gaat het hier eens komen vertellen’." 

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24