Belgische renner vreest voor einde van carrière na horrorcrash en zware blessure

door: JDH
Florian Vermeersch
Afbeelding bron: Photonews

Voor Florian Vermeersch zit het voorjaar er alweer op na een zware valpartij. Hij vreesde zelfs even voor zijn carrière als renner. 

In zijn eerste koers van het jaar viel Florian Vermeersch bijzonder zwaar en brak daarbij zijn dijbeen. De jonge Belg van 25 is daardoor meteen zes maanden out. Een zware klap voor Vermeersch, die in 2022 nog tweede werd in Parijs-Roubaix. 

Zijn vader Noël, die mecanicien is bij de ploeg, was op dat moment in Spanje en was snel bij zijn zoon. "Hij zei: Mijn voorjaar is om zeep. Misschien ook mijn Tour. Het gaat hier toch niet afgelopen zijn met mijn carrière?", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

"Ik zei hem dat hij nu vooral niet moest panikeren. Ik wees hem erop dat hij nog alles kan navertellen en dat hij sterker terugkomt." Vermeersch ging zondag onder het mes in het universitaire ziekenhuis van Murcia. 

Vermeersch wordt midden deze week naar België gerepatrieerd. Daarna gaat hij meteen naar het ziekenhuis van Herentals, om op controle te gaan bij dokter Tom Claes. Zijn vader Toon hielp ook Evenepoel en Van Aert bij hun zware revalidatie.