Evenepoel pikt kritiek van Merckx niet en bijt van zich af

door: CDC
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Vandaag was er een persconferentie in het Belgische teamhotel in de aanloop van het WK wielrennen van zondag. Daar vroeg men naar een reactie van Evenepoel op de kritiek van Eddy Merckx.

De jonge renner was duidelijk niet gediend met de uitspraken van De Kannibaal. Die had gezegd dat  Evenepoel op de Olympische Spelen alleen voor zichzelf reed en dus onbetrouwbaar zou zijn op het WK. Merckx zou een andere renner meegenomen hebben.

Merckx had volgens Evenepoel een kans gemist om te zwijgen: “Hij moet altijd iets zeggen en dat is jammer.” Veder stelde hij vast dat hij veel respect voor Eddy heeft maar dat blijkbaar niet wederzijds is. Hij denkt de reden te weten en die klinkt eerder persoonlijk: "Misschien omdat ik destijds niet bij zijn zoon in de ploeg ben gekomen?"

Evenepoel bevestigde dat hij alles al doen om van Aert aan de overwinning te helpen en dat hij niet meerijdt om het team te flikken. "Het ideale scenario is dat we in Leuven komen met een kleine groep en één of twee man die alles kunnen counteren. Dat is het ideale scenario maar het blijft een wedstrijd van 270 kilometer met hellingen en wind.” Hij gaf ook aan zelf in goede vorm is en zich op zijn gemak voelt.