Ex-Tourwinnaar wil Evenepoel het vuur aan de schenen leggen: “Heeft niets wat ik niet heb”

door: AVL
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Het is inmiddels alweer bijna twee jaar geleden dat Egan Bernal een absolute horrorcrash maakte tijdens een trainingsrit waarbij hij maar liefst 20 breuken opliep.

Na een lange en zware revalidatie voelt Bernal zich eindelijk opnieuw klaar om aansluiting te maken bij de top. Volgend seizoen hoopt de Colombiaan stiekem al mee te doen voor de eindoverwinning in de Vuelta, de enige grote ronde die nog ontbreekt op zijn palmares.

Bernal hoeft in Spanje alvast geen rekening te houden met kleppers als Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel, die volgend seizoen volop inzetten op de Tour. Bernal is er echter van overtuigd dat hij dit duo, ondanks zijn zware blessure, nog steeds het vuur aan de schenen zou kunnen leggen.

"Zij willen echt elke race winnen. Ze arriveren in goede vorm om te winnen, en daarvoor heb je sterk en hard werk nodig", zo vertelt de voormalige Tourwinnaar aan Cyclingnews.

"Ik denk niet dat zij iets hebben wat ik niet heb, of andersom. Het zou mooi zijn om te zien hoe mijn niveau in een normale situatie met hen wordt vergeleken", zo besluit een zelfverzekerde Egan Bernal.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24