Geen medelijden met Toon Aerts na dopingschorsing: “Dat moet je beseffen”

door: BVDO
Toon Aerts
Afbeelding bron: Photonews

Toon Aerts liet donderdag weten dat hij twee jaar geschorst werd. Hij mag pas in februari 2024 opnieuw koersen van de UCI.

Toon Aerts leverde in januari van dit jaar een positieve dopingplas af. Hij ging vrijwillig aan de kant vanaf februari, toen hij op de hoogte werd gebracht van de positieve test.

Vorige week kreeg hij van de UCI te horen dat hij voor twee jaar geschorst werd. Die gaat in met terugwerkende kracht vanaf februari van dit jaar. In 2024 kan Aerts weer crossen.

Volgens dokter Kris Van der Mieren, die al jaren voorlichting geeft bij Belgian Cycling, moet er veel beter opgelet worden bij het gebruik van voedingssupplementen. “Het is geweten dat er bij voedingssupplementen die vrij verkrijgbaar zijn een kans bestaat op een positieve controle”, zo vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Van der Mieren is ervan overtuigd dat er nog renners zullen volgen met een positieve test. Daar moeten we geen medelijden mee hebben, ze werden op voorhand gewaarschuwd om op te letten, zo klinkt het nog.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24