Grote baas van Lotto Soudal kijkt vreemd op van uitspraken van Philippe Gilbert

door: BVDO
Philippe Gilbert Lotto Soudal
Afbeelding bron: Photonews

CEO John Lelangue van Lotto Soudal keek vreemd op van de uitspraken die Philippe Gilbert deed op de persconferentie naar aanleiding van Parijs-Roubaix.

Daarin stelde Gilbert dat hij nog last heeft van de luchtwegen, maar zondag wel zal starten. “Er is weinig andere keuze. Er is veel druk binnen de ploeg om te koersen”, zei Gilbert op de persconferentie.

“Wellens moest meteen na de Brabantse Pijl naar Frankrijk om daar te koersen. Er is veel stress rond de punten om in de WorldTour te blijven. Er is geen visie meer op lange termijn. We leven bijna van dag tot dag.”

CEO John Lelangue begreep niet waarom Gilbert dat zei. Hij schrok dan ook van de uitspraken van de renner. “Er is totaal geen druk op Phil. Als hij ziek is en niet wil starten, moet hij zeker niet starten”, zegt Lelangue aan Het Laatste Nieuws.

Volgens Lelangue heeft Gilbert zelf gevraagd om Parijs-Roubaix te rijden. Bovendien krijgen enkel de tien beste renners scores voor de WorldTour. “Laat ons eerlijk zijn: veel punten zal Phil met dit vormpeil niet kunnen pakken”, besluit Lelangue.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24