Het zou zo maar kunnen: ‘Carrière van Mathieu van der Poel kan volgend jaar voorbij zijn’

door: BVDO
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel heeft er niet het beste seizoen op zitten. Zeker in verhouding met het talent dat hij heeft, is dat een jammere zaak.

Dat Mathieu van der Poel alles in huis heeft om een absolute topper te worden, daar zal niemand over discussiëren. Alleen is het wel zo dat andere toppers de nodige progressie maken en Mathieu van der Poel lijkt stil te staan. En stilstaan is eigenlijk achteruit gaan.

Volgens oud-renner Thomas Dekker maakt Mathieu van der Poel structureel foute keuzes en die helpen zijn carrière niet vooruit. Een mindere periode kan altijd eens, maar het duurt volgens Dekker allemaal veel te lang.

Dekker is dan ook van oordeel dat de carrière van zijn landgenoot op een keerpunt staat. Als er niks verandert, dan kan het volgend jaar allemaal voorbij zijn. “Hij moet mensen om zich heen hebben die hem een spiegel voorhouden, maar een Adrie van der Poel zien we laatste jaren ook een stuk minder”, zegt Dekker in de podcast Live Slow Ride Fast.

Het grote probleem is dat Mathieu van der Poel enorm veel loyaliteit heeft naar de broers Roodhooft bij Alpecin-Deceuninck, maar dat hij binnen de ploeg ook kan doen wat hij wil. Een nieuwe ploeg zou misschien wonderen kunnen doen. Een ploeg waar hij niet de touwtjes in handen heeft, maar moet doen wat anderen hem opleggen.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24