Jasper Philipsen toont dat hij helemaal klaar is voor de Tour de France

door: BVDO
Jasper Philipsen
Afbeelding bron: Photonews

Jasper Philipsen heeft vandaag de Elfstedenronde Brugge op zijn naam geschreven. Zelfs met twee belangrijke pionnen er in de finale niet bij sprintte hij naar de zege.

Door een valpartij konden Jonas Rickaert en Timo Kielich hun kopman Jasper Philipsen in de finale van de etappe geen handje helpen om de ritzege te pakken.

“Dat is inderdaad jammer, maar gelukkig weet ik hoe ik mijn eigen plan moet trekken. De ploeg heeft mij zo goed mogelijk ondersteund en dan zit ik uiteindelijk in een goede positie. Dan kan ik mijn sprint rijden en dat was voldoende”, klonk het meteen na de koers.

De warme weersomstandigheden maakten het er niet gemakkelijker op, volgens Philipsen werd het een heel zware etappe door de hitte. Volgende week trekt de sprinter van Alpecin-Deceuninck naar de Baloise Belgium Tour.

Een lead-out zal hij daar wel goed kunnen gebruiken. “Een mannetje voor me zal daar wel cruciaal zijn. Daar hebben we weer nieuwe kansen, uiteraard met Mathieu van der Poel en Ramon Sinkeldam er ook bij. Dan hebben we zeker een aantal sterke jongens.”