Johan Museeuw heeft duidelijke boodschap voor Wout van Aert: “Dat zou jammer zijn”

door: AVL
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

De Vlaamse wielerfans richten hun blik dit voorjaar massaal op Wout van Aert, die eindelijk zijn eerste successen wil boeken in de kasseiklassiekers.

Vorig jaar moest Van Aert in De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix de duimen leggen tegen respectievelijk Tadej Pogacar en Mathieu van der Poel. Dit jaar wil onze landgenoot koste wat het kost de hoofdprijs pakken, al lijkt Van der Poel momenteel opnieuw een streepje voor te hebben.

Ex-Ronde-en Roubaix-winnaar Johan Museeuw gelooft echter in de kansen van Van Aert, al benadrukt de Leeuw van Vlaanderen wel dat het stilaan tijd is voor onze landgenoot om een groot monument te winnen.

"Er moet niets, maar als je kijkt naar ons (Hijzelf en Paolo Bettini, red.) en je wint dan geen monument, zou dat zeer jammer zijn. Zeker voor een renner van het kaliber van Van Aert", zo vertelt Museeuw in Velofolies.

Ondanks de hoge druk, blijft Museeuw wel optimistisch. "Van der Poel is momenteel oppermachtig, maar die schade kan nog ingehaald worden. Ik geloof dat Van Aert dit jaar voor het eerst De Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix wint. Ik denk dat we een mooi voorjaar tegemoet gaan."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24