Julian Alaphilippe heeft opvallende verklaring voor teleurstellende Tour de France

door: AVL
Julian Alaphilippe
Afbeelding bron: Photonews

Voor Julian Alaphilippe is de Tour de France voorlopig één grote teleurstelling. De Fransman wist zich deze editie nog niet te onderscheiden.

Alaphilippe ging deze Tour de France steevast mee in de aanval maar moet vrijwel iedere keer vroegtijdig afhaken. De tweevoudige wereldkampioen kent opnieuw een teleurstellend seizoen en kreeg onlangs in de pers nog de volle laag van Soudal Quick-Step-manager Patrick Lefevere.

Ook Alaphilippe zelf beseft dat zijn prestaties beter moeten en vindt het jammer dat hij zijn ploeg nog geen ritzege heeft kunnen schenken. In een interview met L'Equipe benadrukte hij echter wel dat de dominantie van Jumbo-Visma en UAE het er voor de andere renners niet makkelijker op maakt om overwinningen te pakken.

"Sommige etappes die voorbestemd waren voor vluchters, zijn dat nu niet omdat UAE en Jumbo-Visma, vooral die laatsten eigenlijk, zo hard rijden dat voorop blijven schier onmogelijk wordt", legt Alaphilippe uit. "Het deed mij concluderen dat ik er niet veel meer van begrijp."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24