Jumbo Visma haalt keihard uit naar Belgische fans over Wout van Aert

door: BVDO
Jumbo Visma
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert gaf afgelopen weekend in Gent-Wevelgem de dagzege cadeau aan zijn Franse ploegmaat Christophe Laporte.

Er kwam heel wat kritiek op de geste van Wout van Aert. Niet alleen supporters, maar ook heel veel ex-renners zeiden de keuze niet te begrijpen en zijn de mening toegedaan dat Van Aert daar later spijt van zal krijgen.

Merijn Zeeman van Jumbo Visma keek op van al die kritiek. Hij vindt het gek, maar ziet wel dat alle kritiek vooral uit België komt. “De Belgische wielerfans gingen ervan uit dat hun Van Aert wel ging winnen in Gent-Wevelgem. De grote Vlaamse klassieker is namelijk geen koers die je zomaar weggeeft”, klonk het bij Eurosport.

Zeeman laat echter weten dat Jumbo Visma een andere filosofie heeft. “Iedereen heeft het recht om zijn mening te geven, maar het is beter als sommige mensen proberen te begrijpen waarom we bepaalde dingen in ons team doen in plaats van altijd hun mening geven.”

Volgens Zeeman wordt in ons land veel te vaak kritiek gegeven en beperkt zich dat niet alleen tot Wout van Aert en het wielrennen. Ook het voetbal of renners als Remco Evenepoel krijgen de hele tijd kritiek te verwerken.

“Evenepoel wordt meer gerespecteerd in het buitenland dan in België. Ze moeten zich afvragen hoe ze met hun supersterren omgaan in de sport. Ze hebben hiervoor niet de beste manier naar mijn mening”, zegt Zeeman nog over de Belgische fans.