Mark Cavendish doet schokkende bekentenis: “Ik voelde niets”

door: AVL
Mark Cavendish
Afbeelding bron: Photonews

Mark Cavendish kondigde een tijdje geleden aan dat 2023 zijn laatste seizoen als profvoetballer zou worden maar zijn ploeg Astana probeert hem op andere gedachten te brengen. 

De Brit viel deze vroegtijdig uit in de Tour de France met een sleutelbeenbreuk en slaagde er zo niet in om het ritzegerecord te verbreken. De teller van Cavendish staat momenteel op 34, evenveel als Eddy Merckx. Astana-baas Alexander Vinokourov hoopt Cavendish daarom te overtuigen om nog een jaartje langer door te gaan.

Het had echter niet veel gescheeld of de inmiddels 38-jarige Cavendish had al veel eerder op pensioen gegaan. De voormalige wereldkampioen kampte enkele jaren geleden nog met een depressie. In de Netflix-docu ‘Never Enough' blikt de Brit terug op deze donkere periode in zijn leven.

"Ik had niets, ik wou niets, ik deed niets en ik voelde niets", zo getuigt een openhartige Cavendish. "Er kwam een gevoel van waardeloosheid over me. Ik verloor alle motivatie. Zelfs om een persoon, vader, vriend of man te zijn."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24