Mathieu van der Poel heeft wat te zeggen over zijn relatie met Wout van Aert

door: BVDO
Wout van Aert Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel en Wout van Aert: het lijkt haast een Siamese tweeling in de koers. Toch heeft de buitenwereld het beeld dat het echte rivalen zijn.

De een gunt de ander niks. Dat is het beeld dat er is over de relatie tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. In de podcast Beyond The Athlete heeft de Nederlander een en ander verteld over zijn relatie met Wout van Aert.

“We hebben al zo veel mooie duels uitgevochten en daarvan leeft een sport uiteindelijk. Dat is dus mooi. Van die duels geniet ik ook, tenzij ik verlies natuurlijk”, lacht Van der Poel meteen.

De spanning heeft ervoor gezorgd dat ze allebei sterker geworden zijn. “Of ik Wout z’n nummer heb? Ja. Wij komen professioneel overeen. We hebben respect voor elkaar, maar het is nu niet dat we een diner met vier gaan doen”, is de Nederlander heel erg duidelijk.

En dan komt ook automatisch het ‘zetelmoment’ op de proppen. “Die wat vreemde foto na Milaan-Sanremo? Ik respecteerde Wout zijn teleurstelling in die smalle zetel en Filippo Ganna stelde, toen Wout wegging, net een vraag aan mij. Dus meer was dat niet. We waren niet aan het roddelen of zo.”