Nathan Van Hooydonck openhartig over verschrikkelijk drama: “Pas toen ons kindje was begraven, ben ik een beetje vooruit beginnen te kijken”

door: CDC
Nathan Van Hooydonck
Afbeelding bron: Photonews

Nathan Van Hooydonck kende eind vorig jaar groot verdriet binnen zijn gezin. Hij verloor zijn pasgeboren zoontje. De renner sprak open tegen de pers over de pijnlijke gebeurtenissen. 

De renner maakte de gebeurtenissen pas enkele dagen geleden bekend. Hij geeft toe de laatste tijd weinig aan de koers te hebben gedacht en pas nu een beetje vooruit kan beginnen kijken. Van Hooydonck zegt veel steun te hebben gekregen van zijn vrouw.

“Ik heb pas een paar dagen geleden met de vriendin beslist om naar hier te komen. Zij wilde heel graag dat ik mee ging op ploegstage, omdat me dat goed zou doen. Daar ben ik ze heel dankbaar voor. Ik kan hier inderdaad een klein beetje mijn gedachten verzetten. Maar dat lukt niet altijd."

De renner en zijn partner steunen elkaar in het verwerkingsproces. Ook zijn team, Jumbo-Visma, doet er alles aan om hem te helpen. Door de sfeer erin te houden kunnen de gedachten verzet worden en Van Hooydonck mag rijden zoals hij wil. Als het niet gaat is er geen probleem. Ondertussen vindt hij het fijn om te trainen en beter te worden, dat geeft hem motivatie.

Lees meer wielernieuws in de gratis app van Redactie24