Niels Albert velt stevig oordeel over concurrentie tussen Van der Poel en Van Aert

door: JDH
mathieu van der poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel demonstreerde in Herentals al dat hij nu al in een supervorm steekt. Het lijkt dan ook dat er slechts kruimels overschieten voor de rest. 

De Nederlandse wereldkampioen had niet veel tijd nodig om zaterdag weg te rijden in Herentals. Al na drie minuten schoot hij weg van de concurrentie, Van der Poel reed al snel een voorsprong bij elkaar van meer dan een halve minuut. 

Van Aert was er niet in Herentals, hij was in Spanje op stage. Komende vrijdag in Mol staan Van Aert en Van der Poel voor het eerst tegenover elkaar, zaterdag staat naast Van der Poel en Van Aert ook Tom Pidcock aan de start. 

Niels Albert kijkt al uit naar de confrontatie tussen de Grote Drie, maar verwacht dat de spanning heel groot zal zijn. "Na zijn demonstratie in Herentals denk ik dat ook de beste Wout van Aert en Tom Pidcock nodig zijn om Mathieu van der Poel te kloppen."

"Mathieu flitst, hij levert een inspanning van twee, drie minuten en in die tijd heeft hij een voorsprong van twintig seconden of meer", stelt Albert nog.