Opvallend: wereldkampioene Lotte Kopecky laat duizenden euro's liggen door huwelijksfeest

door: JDH
Lotte Kopecky
Afbeelding bron: Photonews

Lotte Kopecky werd vorige zondag in het Schotse Glasgow wereldkampioene op de weg. Maar daags na haar wereldtitel liet wel stevig wat geld liggen. 

Op het WK in Glasgow verdiende Kopecky al stevig haar boterham met drie wereldtitels en een bronzen medaille. Voor het goud op de piste kreeg ze telkens 4.000 euro, voor het brons 2.000 euro. En de wereldtitel op de weg leverde haar nog eens 8.000 euro op van de Belgische federatie. 

In totaal dus bijna 20.000 euro. Maar een dag later liet ze heel wat geld schieten in het dernycriterium in Wilrijk, dat gewonnen werd door Annemiek van Vleuten. "Het contract dat hier op haar lag te wachten, krijgt ze nergens anders", zegt organisator Walter Huybrechts bij Wielerverhaal. 

Kopecky had er duizenden euro's kunnen verdienen. Voor haar groene trui in de Tour en de wereldtitels op de piste en op de weg hadden haar telkens nog een grote bonus opgeleverd. "Ze had hier best wat centen kunnen krijgen", zegt Huybrechts nog. 

Kopecky zegde af door een huwelijksfeest van vrienden in het Engelse Leeds, een dag na het WK in Glasgow. Maar Kopecky was altijd open over haar afwezigheid en dat apprecieert Huybrechts ook. "De eerste renster die we voor volgend jaar zullen contacteren, is Lotte Kopecky. Wees daar maar zeker van."

Tags