Opvolger van Patrick Lefevere kijkt met bang hart naar de toekomst: "Een drama, laat ons eerlijk zijn"

door: MAB
Quick-Step Alpha Vinyl Team
Afbeelding bron: YouTube

Iljo Keisse kende geen goed klassiek voorjaar met Quick Step-Alpha Vinyl. De Belg is bezig aan zijn laatste seizoen als prof en neemt daarna waarschijnlijk de fakkel over van Patrick Lefevere als ploegbaas.

Al verlopen de onderhandelingen met de huidige ploegbaas wat stroef. Keisse steekt de hand in eigen boezem en geeft toe dat hij niet genoeg op zijn strepen staat, iets dat hij wel zal moeten leren in de toekomst.  "Ik ben iets te gemakkelijk, vrees ik", begon hij in Het Laatste Nieuws.

"Ik heb geen manager, Lefevere heeft het liever zo, maar het is niet simpel onderhandelen met hem", weet Keisse te vertellen. "Patrick weet perfect wat iemand waard is en als hij iets in zijn hoofd heeft, ben ik niet de man die daar uren over gaat discussiëren."

Momenteel rekent Quick-Step op de prestaties van Remco Evenepoel. Het goudhaantje van Lefevere redde bijna eigenhandig het voorjaar van de ploeg door zijn overwinning in La Doyenne. Maar er zijn ook heel wat problemen. "Een slecht voorbeeld voor mij is Julien Vermote. Een fantastische jongen, ik heb hem heel graag, maar zijn transfer was geen succes. Hij was ook kind aan huis bij ons: graag gezien, een vaste plek in de ploeg, goed betaald, maar hij heeft ervoor gekozen om mee te gaan met Cav naar Dimension Data. Een drama, laat ons eerlijk zijn."