Iljo Keisse zeer kritisch over ploegmaat Mark Cavendish

door: CDC
Iljo Keisse en Mark Cavendish
Afbeelding bron: Photonews

Ze worden nu al het koningskoppel genoemd bij de Zesdaagse van Gent, maar in een interview aan Het Nieuwsblad laat Iljo Keisse zich toch enkele keren zeer kritisch uit over zijn teamgenoot Mark Cavendish.

Keisse zit duidelijk met heel wat irritaties rond Cavendish, nochtans de meer gevierde renner van de twee. Hoewel ze op papier bij de favorieten horen, noemt Keisse het rijden met zijn teamgenoot "geen cadeau".

Cavendish zou meer oog hebben voor grotere, meer belangrijke koersen en daarom altijd minder aandacht geven aan de Zesdaagse. Hij kwam al een paar keer aan de startlijn in mindere conditie. Mogelijk is dat ook de reden dat ze in het verleden nog niet samen konden winnen in Gent.

Dit jaar lijkt Cavendish echter wél van plan te zijn zijn best te doen. Hij trainde al samen met Keisse in Gent en zal ook competitierijden met Keisse in Denemarken. Zo doen ze al wat wedstrijdritme op. Toch laat Keisse niet na om te vermelden dat rijden met wereldkampioen Michael Morkov, die ook bij Quickstep zit, een groot verschil zou zijn.