Patrick Lefevere baalt opnieuw: wereldkampioen vertrekt naar andere ploeg

door: JDH
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Patrick Lefevere blijft werk maken van een klimploeg voor Remco Evenepoel. Maar dat betekent niet renners die geen klimmers zijn, vertrekken bij de ploeg. 

Officieel vertrokken nog niet veel renners bij Soudal Quick-Step, maar dat zal wellicht de komende tijd nog gebeuren. Dries Devenyns hangt zijn fiets aan de haak, terwijl Mauro Schmid naar het Australische Jayco-AlUla trekt. En nu is er dus nog een vertrekker. 

De Brit Ethan Vernon vertrekt namelijk naar Israel-Premier Tech, dat maakte de ploeg bekend op zijn sociale media. Een verlies voor de ploeg want met Fabio Jakobsen vertrekt er wellicht nog een sprinter naar het Nederlandse dsm-firmenich. 

Vernon toonde op het WK baanwielrennen nog zijn talent. De Brit viel op de afvalling, maar kon nog verder rijden en klopte als laatste ook nog Elia Viviani. De Brit pakte zo de wereldtitel op de afvalling, zijn eerste regenboogtrui op dat nummer. 

Als vervanger voor Vernon trok Lefevere de Amerikaan Luke Lamperti (20) aan. Hij heeft zowat hetzelfde profiel als Vernon, maar is als neo-prof goedkoper dan Vernon. Wellicht is dat de grootste drijfveer voor Lefevere om Vernon te laten vertrekken. 

Tags