Patrick Lefevere deelt geweldige anekdote over Philippe Gilbert

door: AVL
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Het wielerpeloton neemt komend weekend afscheid van een absolute legende. Philippe Gilbert rijdt met Parijs-Tours zijn laatste koers uit zijn carrière.

Op 40-jarige leeftijd hangt Philippe Gilbert zijn koersfiets definitief aan de haak. De voormalige wereldkampioen kan terugblikken op een indrukwekkende carrière. In de documentaire Classique Gilbert, keek manager Patrick Lefevere terug op Gilbert zijn periode bij Quick-Step.

In 2017 belde Gilbert Lefevere persoonlijk op om te vragen of hij voor hem een plaats had in zijn ploeg. Ik heb direct gezegd: "We gaan mekaars tijd niet te veel verprutsen, ik heb toch geen geld voor je, want ik weet wat je verdient bij BMC"", zo vertelt Lefevere in de documentaire.

Gilbert maakte Lefevere duidelijk dat het hem niet om het geld te doen was. Gilbert wou dolgraag nog wat klassiekers aan zijn palmares toevoegen en zag in Quick-Step de ideale ploeg om hem daarmee te helpen.

Lefevere gaf uiteindelijk toch toe en de keuze wierp meteen zijn vruchten af. Gilbert won amper zes maanden later de Ronde van Vlaanderen.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24